STIGLA SAM

    Dragi posjetitelji mog bloga, evo me, stigla sam!!! Ma nisam nigdje posebno ni bila i ništa posebno nisam radila tako da , iskreno, nemam razloga za svoju inertnost. No nadam se da ćete mi oprostiti i da ćemo se opet družiti.

Period od mog zadnjeg javljanja, mislim da je bio mart ili pak april, prošao me je veoma brzo. Posao, kuća, šetnja, par putovanja, poneka knjiga ( najčešće duhovna ) i u zadnjih mjesec dana vrijeme ispunjeno izradom nakita.

Šta sam sve vidjela, pročitala, šta bi vam preporučila.

Vezano sa putovanja preporučujem da odete na otok Korčulu. Posjetila sam je tokom ljetovanja i naprosto se oduševila starinama.Ova uputa vrijedi za one koji vole historiju, arhitekturu, starine. A za one koji vole jesen i mir predlažem da odu na vikend u Liku. Odavno nisam uživala u koloritu jesenjih boja kao što sam tokom prošlog vikenda. Ukoliko želite odmoriti i dušu i mozak opredijelite se za seoski turizam za vrijeme jesenjeg perioda.

Kao što sam pomenula dosta sam i čitala. Izdvajam  knjigu" Snagom vjere do savršenstva duše"( čitala sam je dva puta ) . Iako se knjiga temelji na osnovama islama i Kurana zaista je mogu čitati pripadnici i ostalih religija te uz pomoć ove knjige savladati određene prepreke, ojačati dušu.

I na kraju ovog perioda nejavljanja bavila sam se (  pored praćenja jako zamorne izborne kampanje)  i izradom nakita. Šta sam, sve uradila neću ni objašnjavati, bilo je dosta, dosta radova….no nažalost ne mogu ih sad pokazati jer me internet užasno, užasno gnjavi i neće da ih očita. Sutra ću imati više vremena pa ću vam zasigurno pokazati par radova.

Želim vam laku noć i miran san….. Vaša Amal 

 

3 komentara

Komentariši