R a m a j a n a

23.10.2008.

STARI / NOVI RADOVI

Radove koje ću pokazati mogu nazvati i starim i novim. Starim s obzirom da su nastali prije mjesec dana i da svi imaju svoje vlasnice, a novi jer poslije ovih radova nisam ništa novo napravila. Pošto mi je nazovimo  arhiv nakita,prilično przan na uskoro ću, čim dobijem materijal, napraviti par novih ogrlica, narukvica, naušnica.

Do novih radova, novih slika i novog javljanja veliki pozdrav iz Bihaća....

nekoliko naušnicapa jedna ogrlica od različitih perlica

još jedne  naušnice

i na kraju ogrlica rađena za kćerku moje prijateljice. Ne vidi se najbolje,a preslatka je....
09.10.2008.

EVO NEKOLIKO SLIČICA

Evo, drage moje uspjela sam ubaciti tri od nekih dvadesetak slika. Nešto me kući internet gnjavi, sve sporo odrađuje tako da ne uspijevam pola planiranog ostvariti.

Pogledajte ove radove , a ja dajem časnu riječ da će uskoro biti prikazani i drugi radovi.

Ogrlica od crnog kamenja i staklenih perlica

nausnice drvo i metal

narukvica od ljubičastih drvenih perli, metalnih dodataka i pripadajuće naušnice

Uskoro slijede i druge sličice....

07.10.2008.

STIGLA SAM

    Dragi posjetitelji mog bloga, evo me, stigla sam!!! Ma nisam nigdje posebno ni bila i ništa posebno nisam radila tako da , iskreno, nemam razloga za svoju inertnost. No nadam se da ćete mi oprostiti i da ćemo se opet družiti.

Period od mog zadnjeg javljanja, mislim da je bio mart ili pak april, prošao me je veoma brzo. Posao, kuća, šetnja, par putovanja, poneka knjiga ( najčešće duhovna ) i u zadnjih mjesec dana vrijeme ispunjeno izradom nakita.

Šta sam sve vidjela, pročitala, šta bi vam preporučila.

Vezano sa putovanja preporučujem da odete na otok Korčulu. Posjetila sam je tokom ljetovanja i naprosto se oduševila starinama.Ova uputa vrijedi za one koji vole historiju, arhitekturu, starine. A za one koji vole jesen i mir predlažem da odu na vikend u Liku. Odavno nisam uživala u koloritu jesenjih boja kao što sam tokom prošlog vikenda. Ukoliko želite odmoriti i dušu i mozak opredijelite se za seoski turizam za vrijeme jesenjeg perioda.

Kao što sam pomenula dosta sam i čitala. Izdvajam  knjigu" Snagom vjere do savršenstva duše"( čitala sam je dva puta ) . Iako se knjiga temelji na osnovama islama i Kurana zaista je mogu čitati pripadnici i ostalih religija te uz pomoć ove knjige savladati određene prepreke, ojačati dušu.

I na kraju ovog perioda nejavljanja bavila sam se (  pored praćenja jako zamorne izborne kampanje)  i izradom nakita. Šta sam, sve uradila neću ni objašnjavati, bilo je dosta, dosta radova....no nažalost ne mogu ih sad pokazati jer me internet užasno, užasno gnjavi i neće da ih očita. Sutra ću imati više vremena pa ću vam zasigurno pokazati par radova.

Želim vam laku noć i miran san..... Vaša Amal 

 

R a m a j a n a
<< 10/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

PERLE !!!

ČESTO POSJEĆUJEM

PREDLAŽEM DA POSJETITE BLOGOVE KREATIVNIH DJEVOJAKA

KRATKO O PRIKAZANIM RADOVIMA
Svi radovi su rađeni u jednom primjerku izuzev slučajeva kada kupac želi dva identična komada nakita .
Ukoliko želite vidjeti veću sliku kliknite na manju i želja će vam se ostvariti.


JAVITE SE
Svoje sugestije , ideje ili pak narudžbe možete mi uputiti i na e - mail

alemz730@gmail.com

BROJAČ POSJETA
64206

Powered by Blogger.ba